Snowglobe: Ascend to the source

Jaar: 2014

Regisseur: Laure Muller-Fuega

Duur: 13 minuten

‘Snowglobe’ is een sprookjesachtige reis door bergwater. Een kindje speelt aan een bergmeer met een sneeuwbol. Als de sneeuwbol in het water valt, wordt hij opgevangen door een freediver die ermee terug naar de bron van het water zwemt. Met deze korte film wil Laure Muller-Fuega aandacht vragen voor duurzaam watergebruik.

‘Snowglobe’ is een sprookjesachtige reis door bergwater. Een kindje speelt aan een bergmeer met een sneeuwbol. Als de sneeuwbol in het water valt, wordt hij opgevangen door een freediver die ermee terug naar de bron van het water zwemt. Onderweg komt de freediver verschillende personages tegen, die symbool staan voor onder meer de economische krachten in de wereld, de beschaafde elite en de onverschilligheid, maar ook solidariteit, nederigheid en verantwoordelijkheid. ‘Snowglobe’ won eind 2015 de prijs voor beste korte documentaire op het Barcelona Planet Film Festival.

Deze korte film van Laure Muller-Fuega wil aandacht vragen voor watergebruik, en in het bijzonder voor gebruik van water uit de bergen. Onnadenkend gebruik van water heeft schadelijke gevolgen voor de planeet, de biodiversiteit en de mensheid. Samen met enkele internationale atleten die zich thuis voelen in water, sneeuw en ijs, maakte Laure in de Franse Alpen een symbolische film over de nauwe relatie tussen mens en water. De regisseur hoopt dat bergsporters en andere bergliefhebbers die deze film zien, beter zullen omgaan met het water in de bergen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu