Slow West

Jaar: 2015

Regisseur: John Maclean

Duur: 84 minuten

Deze visueel aantrekkelijke western moet je gezien hebben: naast lovende recensies won de film de Grote Juryprijs van het Sundance Filmfestival. Ga mee met de jonge Schotse Jay die met hulp van een premiejager op zoek gaat naar zijn geliefde die is vertrokken naar het Wilde Westen.

De dromerige tiener Jay Cavendish (Kodi Smit-McPhee) besluit aan het einde van de 19de eeuw vanuit Schotland naar Colorado af te reizen, in de hoop zijn ware liefde, Rose, terug te vinden. Tijdens zijn zoektocht merkt hij al gauw hoe gevaarlijk het leven is in het Amerikaanse Wilde Westen. Als hij de mysterieuze reiziger Silas (Michael Fassbender) ontmoet, kan hij zijn steun goed gebruiken. Silas gaat tegen betaling mee met Jay om hem te beschermen en zijn ervaring uit het reizigersbestaan met hem te delen. Onderweg ontdekt Jay dat hij niet de enige is die op zoek is naar Rose…

”Slow West’ wordt gekenmerkt door een liefdevolle ambivalentie ten aanzien van de held, het genre en misschien vooral ten aanzien van het landschap dat zo ruig en mooi is dat je er zou willen sterven’, schreef de Special Broadcast Services na de première. ”Slow West’ is (…) vooral een romantische en poëtische film. Niet voor niets dragen Rose en Jay de initialen van het liefdespaar uit Shakespeares beroemdste tragedie. Waarom de initialen qua geslacht zijn verwisseld, zal blijken tijdens de monumentale shoot-out in het slot, waarmee Maclean zijn indrukwekkende debuutfilm op weergaloze wijze besluit’, aldus Jelle Schot op Cinema.nl.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu