Slegàto (Untied)

Jaar: 2022

Regisseur: Gabriele Donati

Duur: 36'

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Engels

5 november 2022 - 15:30

Word je minder ambitieus naarmate je ouder wordt? De Italiaanse klimmer Alfredo Webber zeker niet. Op zijn 48ste beklom hij zijn eerste 9a en nu, op zijn 52ste, begint hij aan een spectaculaire solo beklimming van Panem et Circenses (8b) op de Muro di Pizarra bij Arco.

De muur is echter niet de enige uitdaging die hij moet overwinnen. Alfredo zou zijn vrouw liever niet over zijn idee vertellen tot na de succesvolle poging. Als hij haar toch over zijn plannen durft te vertellen, dreigt ze hem eruit te schoppen. Ook zijn vriend en klimpartner vindt het project te gevaarlijk, maar Alfredo laat zich niet van de wijs brengen.

Regisseur en producent Gabriele Donati begeleidt Alfredo tijdens zijn voorbereidingen, werpt licht op zijn motivatie en levert zo een intiem en ingetogen portret van de klimmer. De 52-jarige houdt vooral heel veel van de Muro di Pizarra. In een interview vertelt hij: ‘Voor mij persoonlijk betekent klimmen daar meer dan alleen maar klimmen; het is veel intiemer, bijna ascetisch. Het is als een reis naar je eigen innerlijke zelf. Vooral zonder touw.’

Deze film wordt in één blok getoond samen met Between Walls, Cracked en La Liste.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu