Sıra Dışı İnsanlar (Extraordinary People)

Jaar: 2015

Regisseur: Orhan Tekeoğlu

Duur: 30 minuten

Bijzondere plekken creëren bijzondere mensen. Deze film van de Turkse regisseur Orhan Tekeoğlu laat de ideeën en uitvindingen zien van de mensen die hoog in de bergen bij de Zwarte Zee wonen. Tussen het blauw van de lucht en het blauw van de zee leven zij op een unieke manier hun leven.

De mensen in het oostelijke deel van de Turkse Zwarte Zee-regio hebben eigen tradities, een unieke leefstijl en ongewone praktische oplossingen die ons aan het denken zetten of in lachen doen uitbarsten. Met een bijzonder soort intelligentie bedenken ze het onmogelijke. Door vernuft, koppigheid en creativiteit creëren de bewoners buitengewone dingen. Zoals Metin, die zijn vrouw en kinderen heeft achtergelaten in de stad om terug te keren naar zijn geboortedorp. Omdat hij tegen het kappen van bomen en vernielen van de natuur is, heeft hij hoog boven de bomen een soort kabelbaan aangelegd om zijn huis met de weg te verbinden. Bilal van 86 heeft zijn huis op een klif gebouwd zodat hij geen last heeft van overstromingen. En hij werkt aan een aanbouw… Het landschap is zodanig dat de bewoners van Kuşköy – oud en jong – via een fluittaal met elkaar communiceren. En als de bewoners niet in trance zijn van het dansen van de horon, dan zijn ze wel bezig met de voorbereidingen op de jaarlijkse zeepkistenrace. In de Zwarte Zee-regio maken de mensen iets bijzonders van het leven.

Voordat regisseur Orhan Tekeoğlu enkele jaren geleden films begon te maken, werkte hij als journalist. ‘Extraordinary People’ is zijn vierde film.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu