Simply the Worst

Jaar: 2015

Regisseur: Franz Müller & Johannes Kürschner

Duur: 20 Minuten

Taal: Soort Duits

Ondertiteling: Soort Engels

Günther en Hindrich zijn helemaal ziek van de slechtste winter in jaren. Zij willen gaan skiën in echte bergen. Bijvoorbeeld in de gevaarlijke, maar epische kloof van Lomnica in het Tatra gebergte. Mediastudenten Frans Müller en Johannes Kürschner maakten een hilarische korte film van de avontuurlijke reis van Günther en Hindrich.

Günther en Hindrich zijn helemaal ziek van de slechtste winter in jaren. Zij willen gaan skiën in een paar echte bergen. Bijvoorbeeld in de gevaarlijke, maar epische kloof van Lomnica in het Tatra gebergte. Onderweg naar de Hoge Tatra moeten ze enkele hindernissen nemen en krijgen ze vervolgens ook nog eens flinke pech. Volg de mannen op een adembenemende reis die de avonturen van Frodo en zijn reisgenoten in het niets stelt. Sick!

Franz Müller en Johannes Kürschner hebben samen mediatechniek gestudeerd. Met hun eerste projecten, die ze tijdens hun studie maakten, kregen ze veel aandacht op internet en enkele filmfestivals. ‘SIMPLYclever’, een soort parodie op de Ostalgie vol droge humor en freestyle skiën, won de ‘herzblut.award’ van het Backup Festival in Weimar. Na het halen van hun bachelor begonnen ze aan ‘Simply the Worst’, waarin de hoofdrolspelers Günther en Hindrich uit SIMPLYclever weer opduiken, inclusief bizarre dialogen. ‘Koofst de billisch – koofst de zwee ma’, aldus Franz en Johannes. Inmiddels volgen de heren een masterstudie in Weimar.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu