Showdown at Horseshoe Hell

Jaar: 2015

Regisseur: Zachary Barr, Peter Mortimer en Nick Rosen

Duur: 20 minuten

Taal: Engels

Het is een van de wildste klimfeestjes ter wereld: de 24 uur van Horsehoe Hell. Een maffe mix van ultramarathon en het Burning Man festival. Tijdens dit feestje is het de bedoeling zoveel mogelijk klimroutes af te leggen. Dat mag verkleed. En zeker ’s nachts, als je wil winnen.

Vrolijke feel-good documentaire over een van de wildste klimfeestjes ter wereld: 24HHH. De 24 uur van Horseshoe Hell is een maffe mix van een ultramarathon en het Burning Man festival waar honderden professionele klimmers en amateurs zich tussen vrijdag 10.00 uur en zaterdag 10.00 uur verliezen in spierpijn en bier. Zelfs ’s nachts, verkleed, met kapotte vingers en tenen, klimmen de teams door zodat zij de volgende dag zoveel mogelijk routes in Horseshoe Canyon hebben geklommen. Tussen de feestteams bevinden zich ook enkele fanatiekelingen. Kan het team van Nik Berry en Mason Earle op tegen de sterke Alex Honnold en zijn klimmaatje Pearson?

 

De film brengt net als vele andere DMFF-films bijzondere subculturen en niche-evenementen in afgelegen plaatsen in beeld. En het is een plezier hem te bekijken. Het idee voor de film komt uit de klimwereld zelf. De basis voor al het werk van regisseur Peter Mortimer, een van de mede-oprichters van Reel Rock. De Reel Rock filmtournee – inmiddels in ruim 500 filmzalen wereldwijd – heeft afgelopen tien jaar een breed publiek laten kennismaken met de kunst van het klimmen. Zoals de Showdon in Horseshoe Hell.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu