Sherpa

Jaar: 2015

Regisseur: Jennifer Peedom

Duur: 96 minuten

Taal: Engels, Nepalees

Ondertiteling: Nederlands

Jennifer Peedom was bezig met een film over  sherpa’s toen de grootste lawine uit de recente geschiedenis van de Mount Everest plaatsvond, waarbij 16 sherpa’s omkwamen. Het veranderde de focus van de documentaire, maar niet zozeer de insteek die de groeiende onrust van de sherpa-gemeenschap wilde weergeven. De documentaire laat de spagaat zien waarin de sherpa’s en hun familie zich bevinden.

In 2014 was regisseuse Jennifer Peedom bezig met een documentaire over  sherpa’s van de Mount Everest toen de grootste lawine uit de recente geschiedenis van de berg plaatsvond, waarbij 16 sherpa’s omkwamen. Het veranderde de focus van de documentaire, maar niet zozeer de insteek die de groeiende onrust van de sherpa-gemeenschap wilde weergeven. Onrust die juist is ontstaan door de dodelijke ongelukken, die alleen maar toenemen nu het aantal expedities de afgelopen jaren is toegenomen. De documentaire laat de spagaat zien waarin de sherpa’s en hun familie zich bevinden.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu