Shared Vision

Jaar: 2020

Regisseur: Kevin Macdonald

Duur: 22 minuten

Taal: Engels

De Brit Red Széll is een avontuurlijk type. Nadat hij op de toppen van de iconische Old Man of Hoy en Old Man of Stoer heeft gestaan, wacht hem alleen nog de Am Buachaille om de trilogie van de “Big Three” van wilde Schotse zeekliffen te vervolmaken. Klinkt niet al te spectaculair? Maar Széll werd op 19-jarige leeftijd gediagnosticeerd met retinitis pigmentosa. Dit maakt hem de eerste blinde klimmer die de beroemde rotsen verovert.

Om überhaupt onderaan de klimroute te komen, moet Széll eerst 15 km mountainbiken over ruige kliffen en door de getijdenstroom naar de rots zwemmen. Dan heeft hij nog maar vier uur de tijd om de 70 meter hoge klif van Am Buachaille te beklimmen en weer af te dalen, voordat het tij deze van het vasteland afsnijdt.

In Shared Vision documenteert de bekroonde avonturencameraman Keith Partridge de unieke expeditie van Széll en laat hij zien dat een handicap geen belemmering hoeft te vormen voor welk avontuur dan ook.

Partridge, die dit jaar deel uitmaakt van onze jury, schoot ook Touching the Void, die we dit jaar vertonen. In bijna 70 films documenteerde hij avontuurlijke expedities naar de meest afgelegen gebieden van onze planeet. Hij heeft talrijke prijzen ontvangen, waaronder een EMMY voor de cinematografie, de “Award for Excellence” van de Guild of Television Camera Professional, de “Camera Extreme Award” van het International Explorers Festival en de “Grand Prize” van de IAMF, onze overkoepelende organisatie.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu