Señorita María, la Falda de la Montaña

Jaar: 2017

Regisseur: Rubén Mendoza

Duur: 90'

Taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

3 november 2018 - 13:00

De 45-jarige María Luisa woont al haar hele leven in een conservatief katholiek bergdorpje in de Andes. Zij is geboren als man, maar voelt en kleedt zich als een vrouw. Door haar sterke geloof weet ze zich staande te houden in een omgeving die haar liever mijdt. Een bijzondere documentaire.

Falda is Spaans voor helling of rok, een passende ondertitel voor een documentaire over een transgender bewoner van een conservatief katholiek dorpje in het Andesgebergte. De ‘falda de la montaña’ is de 45-jarige María Luisa Fuentes. Zij is geboren als man, maar voelt, gedraagt en kleedt zich als een vrouw. Door haar liefde voor dieren en het geloof heeft ze een manier gevonden om zich staande te houden in een omgeving die haar liever mijdt. Er is (bijna) niets dat de lach van het gezicht kan krijgen van deze bijzondere vrouw.

 

Filmmaker Rubén Mendoza volgt María in haar dagelijkse leven in de uitlopers van de Andes. Interviews met diverse dorpsbewoners geven een inkijkje in haar leven dat bepaald wordt door een bittere familiegeschiedenis. Eenzaamheid en afzondering staan in deze documentaire tegenover de kracht van het geloof in God en in jezelf.

Bij de première tijdens het Cartagena Filmfestival won Rubén Mendoza de prijs voor beste regie. Daarna won de film diverse prijzen voor beste documentaire. ‘Señorita Maria is een documentaire over een man die droomt dat God hem in een vrouw verandert, en tegelijkertijd een tik uitdeelt aan een zelfingenomen publiek’, schreef de pers bij het Ourense Filmfestival.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, middagprogramma 13-17 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu