School among Glaciers

Jaar: 2003

Regisseur: Dorji Wangchuk

Duur: 72 minuten

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Een onderwijzer is onderweg naar Lunana, in een hoge onherbergzame vallei in Bhutan. Zijn reis leidt naar een nomadisch volk dat minder dom blijkt dan de verhalen hem deden vermoeden. Een bijzondere documentaire van de regisseur van ‘Rocking the Himalayan Kingdom – Bløf in Bhutan’.

In ‘School among Glaciers’ volgen we een onderwijzer die te voet onderweg is naar Lunana, in een van de meest onherbergzame valleien van Bhutan. Een uitdagende reis van 14 dagen, over smalle bergpaden en hoge bergpassen, waaronder de griezelige Gangla Karchung Pas op 5.200m. hoogte. Het verblijf in Lunana is minstens zo uitdagend als de reis ernaartoe. De omstandigheden op 4.500m. boven de zeespiegel zijn ruig. Hier wonen alleen (semi)nomadische stammen als de Layaps en Lunaps. De circa 1.000 Lunaps worden gezien als het domste volk van Bhutan. Zij zijn echter zeer trots op hun taal en cultuur. De Lunaps leven van de handel in boter, kaas en huiden van hun yaks. De onderwijzer merkt al snel dat de eenvoudige nomaden meer wijsheid in huis hebben dan hij dacht. Tijdens zijn verblijf van vijf maanden ontdekt hij langzaam de kennis en tradities die ten grondslag liggen aan de levenswijze van dit bijzondere volk.

Dorji Wangchuk ken je misschien als de boeddhistische monnik in de film ‘La Giovinezza’ (Youth) of als regisseur van de documentaire ‘Rocking the Himalayan Kingdom – Bløf in Bhutan’. Deze hoogleraar mediastudies introduceerde ooit radio en tv in Bhutan en is naast journalist en filmmaker, perschef geweest van de koninklijke familie van Bhutan.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu