Samuel in the Clouds

Jaar: 2016

Regisseur: Pieter Van Eecke

Duur: 70 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands

In Bolivia smelten de gletsjers en skilift- bediende Samuel ziet hulpeloos toe hoe de sneeuw verdwijnt. Documentaire over de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. In Filmhuis De Spiegel op 6 en 7 november 2016.

In Bolivia smelten de gletsjers en skilift- bediende Samuel ziet hulpeloos toe hoe de sneeuw verdwijnt. Documentaire over de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking.

In Samuel in the Clouds toont Pieter Van Eecke met adembenemende beelden van het Boliviaanse Andesgebergte, de consequenties van klimaatverandering voor de Zuid-Amerikaanse bevolking. Ook op 5.000 meter hoogte begint de wereld er anders uit te zien. De documentaire laat indrukwekkend zien wat dikke klimaatrapporten niet lukt: de impact van klimaatverandering op het leven van de individuele mens, in dit geval een skiliftbediende bij een piste in de Andes. Er valt geen sneeuw meer, dus de lift staat stil. Pieter Van Eecke: ‘We kunnen klimaatverandering wel begrijpen, maar het aanvaarden is bijna onmogelijk.’

Van Eecke beschouwt zichzelf als klimaatactivist, maar heeft geen activistische documentaire gemaakt. ‘In het dagelijkse leven ben ik doordrongen van de noodzaak om te kijken of de groei die aan de basis ligt van ons economisch systeem nog wel houdbaar is. Het maken van deze documentaire heeft me nog meer met mijn neus op de feiten gedrukt, en hoewel de lm poëtisch en niet activistisch is, hoop ik dat de documentaire kan bijdragen aan bewustwording bij de kijkers. Ik zou het wel jn vinden als de mens nog een paar generaties kan blijven rondlopen op deze bol.’

De Belgische filmmaker Pieter Van Eecke, regisseur van Samuel in the Clouds, is zondagmiddag, 6 november om 14.00 uur aanwezig om zijn film in te leiden en voor een nagesprek.

Samuel In the Clouds werd winnaar Best Nature & People, Ulju Mountain Film Festival, Zuid Korea.

 

Filmvoorstellingen:

  • Zondag 6 november / 14.00 uur  /  in Filmhuis De Spiegel in Heerlen Q&A met regisseur Pieter Van Eecke
  • Maandag 7 november / 20.00 uur  / in Filmhuis De Spiegel in Heerlen

Reserveren & Tickets:

Tickets aan de kassa.

Reserveren: 045-5772279 (ma t/m vrij 10.00 – 16.00 uur)

FILMHUIS DE SPIEGEL

SCHUNCK* verdieping 5 Bongerd 18, Heerlen

 

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu