Reinhard Karl – Die Kunst, einen Berg zu besteigen

Jaar: 2022

Regisseur: Tom Dauer

Duur: 20'

Taal: Duits

2 november 2023 - 18:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE * Met zijn geïllustreerde boek “Erlebnis Berg: Zeit zum Atmen” (Bergervaring: tijd om te ademen) gaf bergbeklimmer, schrijver en fotograaf Reinhard Karl uitdrukking aan de levenshouding van een generatie bergbeklimmers en klimmers. “Na iedere klim werd ik beneden een andere persoon”, Aldus Karl.

Als bijna niemand anders wist de inwoner van Heidelberg zijn eigen ervaringen, gedachten en gevoelens op de berg in woord en beeld uit te drukken. Helaas stierf Reinhard Karl veel te vroeg, in 1982, op 35-jarige leeftijd, op de Cho Oyu (8188 m).

Hij leeft echter voort in zijn teksten en foto’s. Auteur en filmmaker Tom Dauer gebruikt het voorbeeld van kunstenaar Clara Happ om te laten zien dat zijn werken tot op de dag van vandaag niets van hun uniekheid hebben verloren. De 30-jarige Happ maakt houtsneden en linosneden op basis van de foto’s van Reinhard Karl. Ze is niet geïnteresseerd in het reproduceren van details. Clara Happ probeert de ontroerende kracht van de teksten en de tijdloze esthetiek van de zwart-wit- en kleurenbeelden te begrijpen – en transporteert hun schoonheid naar het heden met behulp van analoge technologie.
Film met zeer duidelijk uitgesproken interessante Duitse teksten.

Deze film wordt in één blok vertoond met Egoland, Packrafting the Alps en Contraire.

Regisseur Tom Dauer

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu