Reel Rock: Black Ice

Jaar: 2020

Regisseur: Peter Mortimer & Zachary Barr

Duur: 44 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: geen

6 november 2021 - 13:30

Vorig jaar nodigde Conrad Anker enkele leden van de Memphis Rox klimhal uit om te ijsklimmen in de bergen van Montana. Voor velen van hen was het de eerste keer buiten de stad. En in de kou. Samen met Monaoh Ainuu en Fred Campell gingen ze het winterse avontuur aan.

Memphis Rox, een buurtcentrum vermomd als klimhal, brengt de kameraadschap van het klimmen en gewoon wat waardering naar het achtergestelde Zuid-Memphis. Conrad Anker zag meteen hoe bijzonder het was. ‘Klimmen verbindt omdat je elkaar moet vertrouwen. Je moet er voor elkaar zijn.’ Zo onstond het idee om met een groep jongeren te gaan ijsklimmen in Hyalite Canyon.

Het plezier en de energie spatten van deze film af, maar op een hele andere manier dan je misschien denkt. Black Ice gaat niet over adrenalinejunkies en duizelingwekkende hoogten. Natuurlijk is er de sportieve prestatie, maar deze film gaat over zoveel meer. Met de tegenstellingen die momenteel duidelijk worden door de Black Lives Matter-demonstraties en de coronapandemie, laat Black Ice zien dat er hoop is voor de VS. Als mensen maar de kans krijgen.

 

De film wordt met Falling Mountains in één blok vertoond.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu