Rams

Jaar: 2015

Regisseur: Grímur Hákonarson

Duur: 93 minuten

Taal: IJslands

Ondertiteling: Nederlands

Het DMFF zonder schapenfilm? Deze tragikomische speelfilm met prachtige beelden van het IJslandse landschap won tijdens het Filmfestival van Cannes de hoofdprijs in het programma Un Certain Regard. Zien dus op dinsdag 7 maart in Filmhuis De Spiegel om 20.00 uur.

De broers Gummi en Kiddi leven in een afgelegen vallei in IJsland. De rammen van de twee schapenboeren behoren tot de beste van het land en wonnen al diverse prijzen. Hoewel ze hun land en levensstijl delen, spreken de koppige mannen al veertig jaar niet meer met elkaar. Wanneer een ziekte uitbreekt en de autoriteiten alle dieren in de vallei willen ruimen, verzetten ze zich ieder op hun eigen manier: Kiddi met zijn geweer en Gummi met zijn verstand. Om het gevecht met de autoriteiten te kunnen winnen en hun dierbare schapen te redden, moeten de broers echter wel samenwerken.

Sigurdur Sigurjónsson en Theodór Júlíusson spelen de hoofdrollen in Rams van regisseur Grímur Hákonarson.

De tragikomische speelfilm met prachtige beelden van het IJslandse landschap won tijdens het Filmfestival van Cannes de hoofdprijs in het programma Un Certain Regard.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu