Premières ‘Mijn Film’ project

Jaar: 2015

In het project ‘Mijn Film’ komen drie kunstdisciplines samen: literatuur, film en muziek. Jaarlijks worden minstens drie korte (poëtische) films (van maximaal 120 seconden) vervaardigd rond één centraal thema. De films zijn allemaal geïnspireerd op poëzie- en prozateksten rond één thema die door Euregionale schrijftalenten worden aangeleverd. (Eu)regionale componisten zorgen voor een muzikale begeleiding.

Buzz Media en Dutch Mountain Film Festival (DMFF) presenteren, een nieuw initiatief: het cross-over project ‘Mijn Film’. Vanaf 2014 worden jaarlijks vier korte (poëtische) films (van maximaal 120 seconden) vervaardigd rond één centraal thema. De films zijn allemaal geïnspireerd op poëzie- en prozateksten die door (Eu)regionale schrijftalenten worden aangeleverd. De eerste fase van het project, waarbij we op zoek waren naar talentvolle schrijvers die zich hebben laten inspireren door het thema ‘de mijn’, zit erop. De afgelopen weken hebben tientallen regionale schrijvers teksten ingezonden. Uit deze teksten zijn door een onafhankelijke jury vier teksten gekozen die als inspiratie dienen voor filmmakers.

 Over ‘Mijn Film’
In het project ‘Mijn Film’ komen drie kunstdisciplines samen: literatuur, film en muziek. Schrijftalenten worden opgeroepen om een tekst te schrijven over het thema ‘de mijn’. Een deskundige jury selecteert uit alle inzendingen vier teksten. Deze vier teksten dienen als basis en inspiratie voor vier verschillende filmische interpretaties van ieder maximaal 120 seconden.

Nadat de teksten zijn geselecteerd, krijgen filmers (ervaren en onervaren amateurs of profs) de oproep om deel te nemen aan ‘Mijn Film’ en zich te laten inspireren door de geselecteerde verhalen en gedichten over de mijn. Zij dienen vervolgens een filmplan in. Uiteindelijk worden vier filmplannen geselecteerd door een deskundige jury. De filmers in kwestie mogen hun film dan gaan realiseren. Bij de productie van de film en de keuze van de muziek maken de filmers gebruik van componisten en/of muzikanten uit de Euregio. Het eindresultaat is een poëtisch, aansprekend en filmisch experiment, waarbij schrijvers, filmmakers en muzikanten betrokken zijn. Zo ontstaan krachtige verhalen en filmische interpretaties die iets vertellen over ons en onze regio.

De vier films gaan in première tijdens het Dutch Mountain Film Festival op 28 februari t/m 1 maart 2015 in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Meer info

Neem voor meer informatie over ‘Mijn Film’ contact op met Guido Franken van Buzz Media, via info@mijnfilm.eu. Of neem een kijkje op www.mijnfilm.eu
Contactpersoon bij het Huis voor de Kunsten Limburg is Patricia Peters, Consulent Film & Fotografie: ppeters@hklimburg.nl en 0475 399 278.

 ‘Mijn Film’ is een initiatief van Buzz Media en het Dutch Mountain Film Festival, in samenwerking met:

 

buzzmediadmff_afgevlakt_RGB'geenSHuis-voor-de-Kunsten-LimburgCINESUD_logo_diap_WTK-1Jaar-van-de-Mijnen

  DAVLogo_Aachen_RGBEu-FlaggeEuregio-MRinterregregAC_logo_4c

  DMFF nieuws

  DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

  Meer DMFF? Volg ons!

  Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

  © DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu