… Pour un maillot jaune

Jaar: 1968

Regisseur: Claude Lelouch

Duur: 20 minuten

20 maart 2020 - 19:15

Korte film zonder woorden van de filmer Lelouch, de regisseur van Les Uns et les Autres (1981) en tevens de man die mondiaal voor consternatie zorgde met de korte film C’était un rendez-vous uit 1976, waarin om half zes ‘s ochtends een dollemansrit door Parijs werd gereden. Een camera die aan de bumper bevestigd was nam de negen minuten durende film op, waarbij snelheden tot 140 km/u werden gehaald. In 2006 vertelde Lelouche dat hijzelf aan het stuur zat van de Mercedes-Benz 450 SEL 6.9. Over camera techniek gesproken…

 

In …Pour un maillot jaune gaat het rustiger aan toe. Deze korte film is een hommage aan de Tour van 1965 die werd gewonnen door Felice Gimondi. We zien ook andere beroemdheden langsfietsen als Anquetil, Merckx en ook Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel!!! De motards rijden rond met een pet en de cameraman zit achterste voren op de motor. Frankrijk uit het sprookje.

Deze film wordt vertoond tijdens DMFFFiets Dare & Endure, hét film event dat je als hardcore fietser niet mag missen!

 

 

 

 

 

 

Raymond Poulidor, de opa van Mathieu van der Poel in de Tour van 1965

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu