Polárnik (The Polarman)

Jaar: 2014

Regisseur: Pavol Barabáš

Duur: 57 minuten

De Poolgebieden zijn stille getuigen van ongelooflijke prestaties en grote drama’s. De verhalen over moed en avontuur fascineren een wereldwijd publiek. Wat verleidt mensen om af te reizen naar het koudste continent ter wereld? Misschien begrijpen we het door deze man te volgen die probeert te overleven in het onherbergzame ijslandschap.

Peter Valusiak is een ervaren poolreiziger. Zijn naam is overal bekend, behalve thuis in Slowakije. Hij heeft meer dan 20 poolexpedities op zijn naam staan. In 1998 maakte hij samen met drie Russen de eerste oversteek van de Arctische Oceaan tussen Rusland en Canada via de Noordpool, zonder hulp van buitenaf. Al heel lang koestert Peter de wens om Antarctica over te steken via de Zuidpool. Zonder hulp. Solo.

Tegen de achtergrond van dit antarctische avontuur geeft ‘Polárnik’ een blik in de ziel van deze Poolman. Zijn gevoel voor de natuur, manier om met kou, onvoorspelbare gevaren, eenzaamheid en beslissingen om te gaan en zijn instinctieve reacties als het spannend wordt.

De prijswinnende Slowaakse filmregisseur, avonturier en reiziger Pavol Barabáš maakt graag documentaires over het leven in ontoegankelijke gebieden waar mensen zelden komen. Hij richt zich op ongebruikelijke culturen en mensen die overleven in extreme omstandigheden of ongebruikelijke bestemmingen bezoeken. Pavol is vooral geïnteresseerd in de manier waarop mensen zonder de invloed van de Westerse samenleving (over)leven. ‘Polárnik’ won de publieksprijs van filmfestivals in Tjechië en Slowakije.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu