Petit Dru Nordwand – Der Zerfallene Berg

Jaar: 2012

Regisseur: Jochen Hemmleb

Duur: 50 minuten

Taal: Duits

Een van de publieksfavorieten vorig jaar was de film over de beklimming van de Cogna-route op de Matterhorn. Deze keer uit de serie beroemde noordwanden der Alpen een spectaculaire film zien over de beklimming van de Petit Dru. Nederlandse première.

De in 1997 door aardverschuivingen gewijzigde en vernielde noordwand van de Petit Dru dient als metafoor voor het leven van twee uitzonderlijke alpinisten, dat door dramatische ongevallen een heel andere wending neemt: de Brit Andy Parkin raakte in 1984 als berggids ernstig gewond en begon na zijn herstel een carrière als kunstenaar. In de film is hij aan het werk te zien in zijn atelier bij Chamonix. Voor de bekende Amerikaanse topalpinist Steve House waren twee ongelukken de aanleiding om eens goed na te denken over hoe hij als bergbeklimmer in het leven staat. In de film beklimmen Parkin en House samen de Petit Dru via de klassieke route langs de noordwand, waarmee ze tevens hun respect tonen voor de prestaties van de eerste beklimmer in 1935. (Kamera Alpin Gold 2012, Graz)

 

Deze film is te zien in Apollo-Kino Aachen op dinsdag 8 maart,

samen met ‘Der Stille Berg’ (2014)

Tickets >

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu