Paths of the soul

Jaar: 2015

Regisseur: Zhang Yang

Duur: 115 minuten

Elf Tibetaanse pelgrims zijn samen onderweg naar de heilige stad Lhasa, 2.000 km. verderop. Elke 3 stappen maken zij een diepe buiging waarvoor zij zich voorover op de grond laten vallen. Ieder heeft zijn eigen reden om deze bijna onmogelijke reis te maken. Een film die je aan het denken zet.

Regisseur Zhang Yang volgt een groepje van elf Tibetanen die hun familie en vrienden in Nyima achterlaten voor een pelgrimage naar de heilige stad Lhasa. Zij doen dit volgens het boeddhistische principe van 3 stappen, 1 buiging. Elke paar stappen, werpen zij zich op de grond. Een groot schort van dierenhuid en houten blokken op hun handen zijn hun enige bescherming tegen de harde grond. De reis van 2.000 kilometer zal bijna een jaar duren. De pelgrims hebben ieder een eigen reden om deze bijna onmogelijke reis te ondernemen. De een wil zijn familie verlossen van slecht karma, een slager wil het bloed van zijn ziel wassen en een oudere pelgrim hoopt de keten van oorzaak en gevolg te doorbreken. Zhang Yang heeft een jaar lang gefilmd, zonder script of professionele acteurs. Het resultaat is een bijzondere film die je aan het denken zet over je eigen reis in het leven.

 

Zhang Yang is een van de pioniers van de ondergrondse Chinese muziekvideoscene en wordt nu gerekend tot de beste Chinese filmmakers. Zijn films wonnen diverse prijzen, waaronder de publieksprijs van het International Film Festival Rotterdam. Het betoverende ‘Paths of the Soul’ behoorde afgelopen jaar tot de ‘official selection’ van diverse internationale filmfestivals. Een verbazingwekkende reis van devotie, geloof en verlossing.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu