Passie voorbij de Cauberg

Jaar: 2017

Regisseur: Carol Eijk

Duur: 50 minuten

Taal: Nederlands

Ondertiteling: geen

De bekendste bergen in ons land zijn de fietshellingen in Zuid Limburg, waar elk jaar de Amstel Gold Race plaats vindt.

“Passie voorbij de Cauberg” vertelt het bijzondere verhaal van de 52e Amstel Gold Race. De wielerwedstrijd die elk jaar miljoenen mensen wereldwijd aan de buis kluistert, maar die ook steevast tienduizenden mensen naar Zuid-Limburg lokt om zelf te fietsen tijdens de toerversie, of om de wedstrijd live te aanschouwen in het Heuvellandschap.

Vijf jaar lang brak oud-profwielrenner en koersdirecteur Leo van Vliet zijn hoofd over hoe hij de Amstel Gold Race spannender zou kunnen maken. Zijn passie voor de wielerklassieker en de Limburgse heuvels is fraai vastgelegd in de documentaire van filmmaker Carol Eijk en wielerfotograaf George Deswijzen.

De film geeft een bijzondere en exclusieve kijk achter de schermen van de grootste wielerkoers van Nederland. De documentaire van bijna een uur laat unieke beelden zien van o.a. het opbouwen van de finishlijn in Vilt, de werkzaamheden rondom de toerversie Amstel Gold Race (15.000 deelnemers), de werkzaamheden van de NOS, de start van de race in Maastricht en een geëmotioneerde koersdirecteur Leo van Vliet na afloop van de Amstel Gold Race met de gedroomde winnaar Phillipe Gilbert.

De Limburgse première van Passie voorbij de Cauberg vindt plaats daar waar de bergen beginnen tijdens het Dutch Mountain Fiets Film Festival op woensdag 21 februari 2018 om 20.00 uur in het Royal Theater in Heerlen. Tickets via de website van DMFF.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu