Parasol Peak

Jaar: 2018

Regisseur: Johannes Aitzetmüller & Jeb Hardwick

Duur: 30 minuten

Taal: Muziek

3 november 2018 - 13:00

Deze unieke productie is niets minder dan een muzikale Alpenbeklimming! Componist Manu Delago nam een ensemble van 7 musici mee de Alpen in. Onderweg spelen zij nieuwe composities op 8 verschillende locaties, op verschillende hoogtes. Zelfs zonder beeld kun je de natuur en de klimmers horen in de muziek.

Deze bijzondere film is niets minder dan een muzikale Alpenbeklimming! In de film neemt componist Manu Delago een ensemble van 7 musici mee de Alpen in. Onderweg speelt het ensemble nieuwe composities op 8 verschillende locaties, op verschillende hoogtes. De 8 composities hebben titels als Alpine Brook, Ridge View, Listening Glacier en Base Camp. Deze film laat zien dat trombone spelen ook tijdens een klim kan. En dat cello en ijsbijl prima samenspel leveren.

De in Oostenrijk geboren componist en muzikant Manu Delago werd ontdekt door Björk. Hij speelt mee bij haar live-optredens, en trad op als solist met het London Symphony Orchestra. Omdat Delago veel onderweg of in studio’s is, ontstond het idee om in en als onderdeel van de natuur te componeren en musiceren. Hij liet zich inspireren door de natuur onderweg, en door de geluiden van de klimmende musici en hun uitrusting. Het geluid van de bomen, beekjes en stenen mengt zich met de klank van karabiners, klimschoenen en ijsbijlen, en de meegebrachte akoestische instrumenten. ‘Soms bevonden we ons boven elkaar en konden we elkaar niet zien. Op andere locaties konden we elkaar niet horen. Of we probeerden we vooral te overleven tijdens het spelen.’ Het resultaat van dit gevecht van de musici tegen de elementen is een unieke zeldzame productie. Zelfs zonder beeld kun je de natuur horen.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, middagprogramma 13-17 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu