Paradice

Jaar: 2020

Regisseur: Daniel Bleuer, Jonas Schild, Nicolas Hojac

Duur: 18 minuten

Taal: Engels en Zwiters-Duits

Ondertiteling: deels Engels ondertiteld

In de winter zijn de Alpen een paradijs voor alpinisten. Enorme watervallen bevriezen en vormen unieke constellaties. Deze korte film neemt je mee naar drie van de mooiste ijsvalroutes in het Zwitserse Berner Oberland. Een echte ijsklimfilm over risico en verantwoordelijkheid maar vooral de schoonheid van de natuur.

‘Wat me fascineert is dat een waterval altijd hetzelfde blijft, maar dat in de winter, als het gevroren heeft, de omstandigheden anders zijn’, vertelt Nicolas Hojac in de Jungfrau Zeitung. ‘In de zomer bestaat de ijsval niet’, verduidelijkt Jonas Schild. Beide alpinisten kennen filmmaker Daniel Bleuer al van kleins af aan. Een film over ijsklimmen lag daarmee voor de hand. Voor ‘Paradice’ zochten zij unieke ijsvallen dichtbij huis. Hiermee willen de makers ook laten zien dat je voor schoonheid en unieke ervaringen niet ver hoeft te vliegen. Deze film zal ijsklimfans én natuurliefhebbers aanspreken.

Voor de die-hards: er is gefilmd op de ‘Nin’ bij de Oeschinensee, het beroemde ‘Flying Circus’ en de ‘Metro’ van de Breitwandflue. Deze routes hebben alles: ijs, kou, grotten, overhang, hoogte. ‘Je moet het recht op risico hebben’, vindt de film.

Voor de alpinisten-filmfans: klimmer Stefan Siegrist is dit DMFF ook te zien in de film ‘Lifelines’.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu