Panaroma

Jaar: 2015

Regisseur: Jon Herranz

Duur: 28 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

In juli 2014 onderneemt Edu Marin een van de grootste uitdagingen in zijn leven: samen met zijn 62-jarige vader Francisco Marin ‘Novato’ de ‘Panaroma’ beklimmen, de legendarische route die Alex Huber in 2007 opende. Regisseur Jon Herranz maakte een prijswinnende documentaire van deze indrukwekkende sportieve prestatie.

In juli 2014 onderneemt Edu Marin een van de grootste uitdagingen in zijn leven: samen met zijn 62-jarige vader Francisco Marin ‘Novato’ de ‘Panaroma’ beklimmen, de legendarische route die Alex Huber in 2007 opende. De 500m lange route in het Tre Cime di Lavaredo National Park in de Dolomieten (Italië) heeft moeilijkheidsgraad 8C; het is een van de moeilijkste wanden in de wereld. Door de veeleisende route, de mentale uitdaging en het veranderlijke weer hebben niet veel klimmers de top gehaald. Daarnaast hebben enkele gevallen stenen de route verder bemoeilijkt. In deze korte film nemen vader en zoon het heft in eigen handen en hopen deze enorme uitdaging tot een goed einde te brengen.

De in Spaans-Baskenland geborgen Jon Herranz heeft verschillende korte klim- en buitensportfilms geregisseerd die vele malen zijn bekeken via internet. ‘Panorama’ heeft tot nu toe vijf verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Grivel Golden Axe voor beste film tijdens het Sancandido-Innichen Adventure Outdoor International FilmFest, en is geselecteerd voor de meest bekende bergfilmfestivals. Naast sportfilms en -documentaires maakt Jon ook films over maatschappelijke thema’s, waarmee hij onder andere Best Film Award van het International Human Rights Film Festival in Barcelona heeft gewonnen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu