Pakistan’s Shimshal Whitehorn

Jaar: 2018

Regisseur: Johannes Aitzetmüller

Duur: 15'

Taal: Engels

6 november 2018 - 18:00

Vier Oostenrijkers gaan ieder jaar naar Shimshal in het Pakistaanse Karakorumgebergte. Ze hebben lokale meisjes leren skiën en klimmen, wat baanbrekend werk is in een cultuur waar meisjes nauwelijks de kans krijgen zich te ontplooien.

 

In deze korte documentaire gaan ze terug naar het Shimshal-dal, waar ze hartelijk worden ontvangen. Deze keer willen ze de Whitehorn (6300 meter) beklimmen om er op ski’s van af te dalen. De berg is nooit beklommen. Niemand weet of het überhaupt mogelijk is de top te halen. De Oostenrijkers moeten helemaal naar de voet van de berg om dat zelf te beoordelen. Te gevaarlijk, het zou harakiri zijn, luidt de conclusie. Ze bedenken een alternatief plan, dat wel slaagt.
Terug in Shimshal leggen ze een klimparcours aan voor de dorpskinderen. ‘Pakistan wordt vaak geassocieerd met negatieve dingen, met terrorisme, maar als je er zelf heen gaat, merk je dat het een droomland is’, zegt een van de deelnemers.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu