Ninì

Jaar: 2014

Regisseur: Gigi Giustiniani

Duur: 66 minuten

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Engels

In 1932 ontmoeten Gabriele Boccalatte en Ninì Pietrasanta elkaar op de Monte Bianco. Zij worden verliefd en ontdekken in de jaren daarna verschillende alpiene routes. Zij leggen hun vorderingen vast met foto en film. Hun zoon Lorenzo vindt in 2000 het historische filmmateriaal, waarmee de Italiaan Gigi Giustiniani een documentaire maakte.

In de zomer van 1932 ontmoeten Gabriele Boccalatte en Ninì Pietrasanta elkaar op de Monte Bianco, bij ons beter bekend onder de Franse naam Mont Blanc. Zij beklimmen samen deze berg op de grens van Frankrijk en Italië en worden verliefd. Tussen 1932 en 1936 beklimmen zij als eersten enkele van de moeilijkste alpiene routes. Zij leggen hun vorderingen vast in logboeken en op foto’s. Ninì heeft ook een 16mm camera bij zich waarmee zij de beklimmingen filmt. In 1936 trouwen de klimmers en een jaar later wordt hun zoon Lorenzo geboren. Als Gabriele in 1938 overlijdt bij een klimongeluk stopt Ninì met alpiene klimmen en richt zij zich volledig op het moederschap. In 2000 vindt Lorenzo, verborgen in een oude koffer, de films van zijn overleden moeder. De Italiaanse filmmaker en beeldregisseur Gigi Giustiniani maakte van de historische beelden een prachtige documentaire. In oktober won de documentaire de juryprijs van het Slovaakse bergfilmfestival in Poprad en in november 2015 de Grand Prix van het Bansko Mountain Filmfestival in Bulgarije. ‘Ninì is een unieke artistieke vertelling over het verlangen van een verliefd stel om nieuwe routes te volgen, in de bergen en in hun leven’, schreef de jury in Poprad.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu