Mythos Cerro Torre

Jaar: 2020

Regisseur: Reinhold Messner

Duur: 80 minuten

Taal: Duits

Het bereiken van het schijnbaar onmogelijke heeft klimmers altijd al beziggehouden. Vooral degene die als eerste een top bereikt, kan een welhaast mythische status verwerven.

De vermeende eerstbeklimming van de Cerro Torre in Argentinië is een van de grootste twistpunten in de geschiedenis van het alpiene klimmen. In 1959 zouden de Italiaanse Cesare Maestri en de Tiroolse Toni Egger er als eerste in geslaagd zijn de 3128 meter hoge top van de Cerro Torre in het zuiden van Patagonië te beklimmen. Maar tijdens de afdaling verongelukte Egger fataal en kon Maestri niet bewijzen dat ze daadwerkelijk de top hadden bereikt. In deze documentaire volgt bergbeklimmerslegende Reinhold Messner hun sporen in Patagonië. Met de hulp van experts en andere bergbeklimmers, die later onbetwist deze “moeilijkste berg ter wereld” hebben bedwongen, worden de gebeurtenissen tot op de bodem uitgezocht.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu