My Phantom

Jaar: 2022

Regisseur: Line van den Berg

Duur: 13'

Taal: Engels

6 november 2022 - 14:00

De 1600 meter lange Phantom Direct is een gewaagde en uitdagende alpiene ijsroute op de Grandes Jorasses die in 1985 voor het eerst werd beklommen. De route is pas een paar keer herhaald en tot voor kort nog nooit door een vrouw. Deze korte film is niet alleen een verslag van het eerste vrouwenteam in deze route, maar ook een heel persoonlijk verhaal van een alpinist op zoek naar haar plaats in de maatschappij en naar de klimpartner bij wie ze zich helemaal zichzelf kan voelen.

Met de uitzonderlijke klimprestatie van de Nederlandse Line van den Berg en de Britse Fay Manners verwierf dit gefilmde dagboek van Line een wildcard voor de official selection van het Dutch Mountain Film Festival.

 

In november 2022 stuiterde ze ons leven binnen. Ze was één brok energie en levensvreugde toen ze haar debuutfilm presenteerde bij het 12e Dutch Mountain Film Festival. In de maanden daarna volgden nog vele andere bergfilmfestivals waar ze haar film met passie wist toe te lichten. Line van den Berg (30 jaar) verongelukte vrijdag 19 mei 2023 met twee andere Nederlandse alpinisten bij de beklimming van de Grosshorn (3.754 m) in de Zwitserse Alpen. Ze waren zich aan het voorbereiden voor een expeditie naar Hui Zom 2 in Pakistan in september, waar Line een film wilde maken van hun beklimming via een nieuwe route. My Phantom zal helaas haar laatste film zijn.
We zullen je boodschap blijven delen, Line!

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu