My Phantom

Jaar: 2022

Regisseur: Line van den Berg

Duur: 13'

Taal: Engels

4 november 2023 - 15:30

De 1600 meter lange Phantom Direct is een gewaagde en uitdagende Alpiene ijsroute op de Grandes Jorasses die in 1985 voor het eerst werd beklommen. De route is pas een paar keer herhaald en tot voor kort nog nooit door een vrouw. Deze korte film was niet alleen een verslag van het eerste vrouwenteam in deze route, maar ook een heel persoonlijk verhaal van een jonge alpinist die op zoek was naar haar plaats in de maatschappij en naar de klimpartner bij wie ze zich helemaal zichzelf kon voelen.

Met haar uitzonderlijke klimprestatie verwierf Line van den Berg met dit gefilmde dagboek een wildcard voor het Dutch Mountain Film Festival in 2022, waarna ze ook op vele andere bergfilmfestivals te zien was, waar ze haar film met veel passie wist toe te lichten.

Op vrijdag 19 mei 2023, een week nadat ze op het podium stond bij het Alpen Film Festival in München, verongelukte Line (30 jaar) samen met twee andere Nederlandse alpinisten bij de beklimming van de Grosshorn (3.754 m) in de Zwitserse Alpen. Ze waren zich aan het voorbereiden voor een expeditie naar Hui Zom 2 in Pakistan in september, waar Line een film wilde maken van hun beklimming via een nieuwe route. My Phantom zal helaas haar laatste film zijn.

We zullen je boodschap blijven delen, Line!

Deze film wordt vertoond in één blok met No Dogs or Italians allowed en The Legend of Goldhorn.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu