Mountain

Jaar: 2017

Regisseur: Jennifer Peedom

Duur: 74'

Taal: Engels

5 november 2018 - 18:00

Een ode aan de bergen, in woord, beeld en geluid. ‘Mountain’ is gebaseerd op een boek van Robert MacFarlane. De stem van acteur Willem Dafoe neemt je mee de bergen in. Begeleid door The Australian Chamber Orchestra kijk je mee wat verschillende mensen nu zo fascineert aan de bergen en bergsport.

‘Mountain’ is een unieke cinematografische en muzikale belevenis die gemaakt is voor een groot scherm. Filmmaker Jennifer Peedom maakte deze ode aan de bergen samen met bergbeklimmer en fotograaf Renan Ozturk. Eerder werkten zij samen aan de documentaire ‘Sherpa’, die vorig jaar te zien was bij het DMFF. In ‘Mountain’ vertelt oscarwinnaar Willem Dafoe op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. Hiervoor citeert hij uit passages uit ‘Mountains of the Mind’ van Robert Macfarlane. De betoverende muziek van The Australian Chamber Orchestra zorgt voor een prachtige omlijsting.
De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen gezien als oorspronkelijke natuur maar ook als toeristische attractie. Steeds meer mensen besluiten de bergen zelf te beklimmen, met alle risico’s van dien. De intensiteit van die klimpartijen, het berglandschap en de adrenaline die men ervaart aan de rand zijn indrukwekkend in beeld gebracht. ‘Mountain is zowel een adrenalinestoot als een werk van ongeziene schoonheid’. Als je van bergen houdt, moet je deze film zien!

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu