Mountain, life at the extreme: the Rockies

Jaar: 2017

Regisseur: Steve Greenwood

Duur: 59'

Taal: Engels

7 november 2018 - 18:00

Bestel tickets

In deze natuurdocumentaire van de BBC worden prachtige scenes van de overlevingsdrang van het wild in de Rocky Mountains afgezet tegen de levenslust van drie sportmensen. Samen laten ze zien hoe het voelt om in de bergen te leven, en hoe belangrijk het is te wachten op het juiste moment.

Deel 1 uit een driedelige natuurserie van de BBC over het bijzondere leven in de hoogste bergen. Verhalen over poema’s, eksters, grizzly’s, kolibries en salamanders die proberen te overleven in de Rocky Mountains worden afgezet tegen de levenslust van een skiër, base jumper en jockey. Verbonden door de ‘Keltische stem waarin de wildernis weerklinkt en de romantiek van de heuvels’ van acteur Douglas Henshall.
De Rockies vormen de ruggengraat van Noord-Amerika. Een prachtige wildernis van ongerepte sneeuwbedekte toppen en verborgen valleien. Poema’s (bergleeuwen) jagen ‘s nachts op verlaten ranches, een veelvraat speurt naar voedsel diep onder de sneeuw en een grizzly speurt naar pasgeboren hertenjongen. Een basejumper springt van een hoge klif, terwijl een inheemse jongen de eeuwenoude paardenrace wil winnen die zijn voorvaderen startten. Het is een keten van beelden in een bergketen waar grote getallen en kleine verrassingen naast elkaar bestaan. Alles hangt af van de keuze van het juiste moment.
Producer Steve Greenwood gelooft dat bergen ons anders doen denken over de wereld.’Ze geven ons een ander perspectief op het leven.’ Iedereen herkent het gevoel van verwondering als je de top bereikt.’ De drie mensen die hij laat zien, vertolken het gevoel hoe het is om hoog in de bergen te leven.