Maybe Tomorrow

Jaar: 2020

Regisseur: Guillaume Bertocchi

Duur: 40 minuten

Taal: Engels, Frans, Kalaallisuut (Groenlands)

Beelden van expedities door ongerepte arctische landschappen blijven ons fascineren. Fraaie beelden van uitgestrekte sneeuwvlaktes, grillige ijs- en rotsformaties en een prachtige avondzon boven de stille ijszee horen bij het DMFF. Maar in deze film komt ook de klimaatverandering indringend in beeld.

 

WINNAAR Parkstad Limburg Jury Award 2020!

Twee Franse avonturiers, Guillaume Bertocchi en Guilhem Pouxviel, gaan op expeditie langs de onherbergzame Noordwestkust van Groenland. De Upernavik Archipel ligt zo’n 1.000 km boven de Poolcirkel, op de grens van land, ijs en zee. Het landschap verandert er elke dag onder de invloed van weer en wind. De vissers en jagers op de eilanden in de ijszee leven als vanouds, in harmonie met de natuur. Zij passen zich aan het steeds veranderende zee-ijs aan. Net als de ijsberen. Ook de avonturiers moeten zich aanpassen. De traditioneel gebruikte routes over het ijs blijken onbegaanbaar.

‘Maybe Tomorrow’ is de tweede film van Guillaume Bertocchi. Het is te zien dat hij fotograaf en leraar is. Hij combineert prachtige beelden met een pakkend verhaal. Hij maakt zijn fascinatie voor de meest afgelegen gebieden en de mensen die er wonen heel toegankelijk. Op de expeditie naar Groenland reisde hij samen met bio-ingenieur Guilhem Pouvxiel, die onderweg al snel te maken kreeg met frostbite.
 

Deze film is de winnaar van de Parkstad Limburg Jury Award 2020. Uit het juryrapport:

“Deze film is een knappe compilatie van het expeditieverloop, een impressie van het lokale leven en indrukwekkende gesprekken met de plaatselijke bevolking. De beelden van het majestueuze landschap op Groenland zijn prachtig. En als je je realiseert dat er is gefilmd bij temperaturen ver onder nul, en zonder camera crew, dan is het resultaat een buitengewone prestatie. De les van deze film is in wederkerigheid te leven met de natuur, en jezelf hier constant op aan te passen. Zoals de filmmaker tot slot zegt: to move forward without fear. Net als de Inuits.”

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu