Matterhorn: Das letzte Wort hat der Berg – Pioniere der Nordwand

Jaar: 2012

Regisseur: Jochen Hemmleb, Gerald Salmina

Duur: 52 minuten

Nederlandse première

Nederlandse première
Berggids Michael Lerjen en zijn Argentijnse klimpartner proberen de uitdagende ‘Gogna-route’ op de Matterhorn noordwand als eerste touwgroep in een dag te beklimmen. Een beklimming in historisch perspectief op een van de beruchtste noordwanden in de Alpen.

 

Nederlandse première
De jonge berggids Michael Lerjen en zijn Argentijnse klimpartner proberen de uitdagende ‘Gogna-route’ op de Matterhorn noordwand als eerste touwgroep in een dag te beklimmen. Een beklimming in historisch perspectief gesteld met de geschiedenis van een van de beruchtste noordwanden in de Alpen. Enkel historische beklimmingen van de noordwand worden op spectaculaire wijze in beeld gebracht. Van de eerst beklimming van de noordwand door de broers Schmidt, de winterbeklimming van Walter Bonatti tot de Solobeklimmingen van Catherine Destivelle en Ueli Steck. Een must see voor elke alpinist of bergfanaat.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu