Manaslu – Berg der Seelen

Jaar: 2018

Regisseur: Gerald Salmina

Duur: 100'

Taal: Duits

Ondertiteling: Engels

2 november 2019 - 21:00

3 november 2019 - 20:15

Wie het levensverhaal van alpinist Hans Kammerlander hoort, kan niet anders dan concluderen: daar zit een film in. Op zijn hoogtepunt beklom de Südtiroler, wereldrecordhouder van de snelste afdaling van de Everest, met streekgenoot Reinhold Messner de hoogste pieken en werd hij gevierd als een rockster. Maar de letterlijke en figuurlijke toppen wisselde hij – of beter gezegd het noodlot – af met tragische dieptepunten.

De grens tussen overwinning en dood is op grote hoogten vaak flinterdun. En bij Kammerlander is dat zelfs buiten de bergen het geval geweest. Veel van zijn verhalen komen samen op de flanken van de mythische Manaslu. Regisseur Gerald Salmina kon daarom niet om de mythische berg heen. Aan de hand van historisch materiaal, recente interviews met Kammerlander en generatiegenoten als Messner én door nagespeelde fragmenten heeft hij een zeer gevarieerde en toegankelijke film gemaakt. Manaslu schetst een indringend beeld van een klimlegende die terugkijkt op een bewogen leven, wijzer, maar ook enkele illusies armer.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu