Maarten Faas over dr. Philips Christiaan Visser

Taal: Nederlands

5 november 2023 - 12:00

Philips Christiaan Visser was Nederlands laatste ontdekkingsreiziger en bekendste bergsporter voor de Tweede Wereldoorlog, die vier succesvolle expedities naar de Karakoram leidde. Als alpinist exploreerde hij daar gebieden die nog niet op de landkaarten stonden. Biograaf Maarten Faas vertelt over leven en werken van deze markante figuur, gelardeerd met historische filmbeelden. Ook presenteert Maarten zijn zojuist verschenen biografie over Philips Visser. De biografie is als primeur exclusief voor bezoekers van het DMFF verkrijgbaar.

Philips Visser was ook van beslissende betekenis voor de ontwikkeling van de Nederlandse bergsport voor de Tweede Wereldoorlog. Hij schreef het meest uitgebreide, gevarieerde en internationale oeuvre in Nederland op het gebied van de bergen en de bergsport. Bijvoorbeeld het eerste Nederlandse boek over alpinisme en bergsport Boven en beneden de sneeuwgrens in 1910. Tevens schreef hij het eerste Nederlandse boek over wintersport Winter in de Alpen in 1914. Deze boeken zetten alpinisme en skiën in Nederland op de kaart.

De vier expedities die hij samen met zijn vrouw Jenny maakte naar de Karakoram, in de periode tussen 1924 en 1935, trokken landelijk in alle media de aandacht. Bovendien leverden deze expedities een substantiële bijdrage aan de glaciologie, de wetenschap van de bestudering van gletsjers. Voor dit werk ontving Visser van de Universiteit van Innsbruck een eredoctoraat.

Sunday Afternoon programma

Deze voordracht maakt deel uit van het Sunday Afternoon programma:

12:00 – 14:00 uur

Film: Everest: by those who were there.
Voordracht: Maarten Faas over Philips Visser

14:00 – 16:00 uur

Film: Moving Mountains
Film: Inussuk
Film: The Iron Digger

Bestel “Sunday Afternoon” tickets

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu