Ma Forêt (My Forest)

Jaar: 2012

Regisseur: Sébastien Pins

Duur: 7 minuten

Deze prachtige korte natuurfilm van Sébastien Pins uit Namen won verschillende filmprijzen. Kijk mee door de ogen van een kind naar de magie en mysterieuze schoonheid van het bos. ‘Bossen zijn heilige plekken en verdienen onze aandacht zodat de kinderen van onze kinderen ook het geluk hebben zulke momenten te delen.’

Regisseur Sébastien Pins is gefascineerd door de schoonheid, kwetsbaarheid en geheimzinnigheid van de natuur. Als fotograaf probeerde hij de bijzondere ontmoetingen tussen mens en natuur te vereeuwigen. Hij won diverse prijzen en zijn foto’s zijn in heel Europa te zien geweest. Als jongetje maakte hij toneelstukken, als tiener verdiepte Sébastien zich in pyrotechniek en daarna werd hij gegrepen door bewegend beeld. Voor zijn eerste documentaire, die hij op zijn 19de maakte, won hij een prijs van het natuurfestival in Namen. Na zijn tweede, ook succesvolle, documentaire over de symbiose tussen mens en bij, ging Sébastien zich richten op verhalende natuurfilms. Zijn eerste korte film, ‘Ma Forêt’, won de United Nations Award van de International Forest Short Film Festival 2013, en 15 andere prijzen wereldwijd.

Voor ‘Ma Forêt’ heeft Sébastien lang gezocht naar een hoofdrolspeler. Toen hij de 3-jarige Benjamin ontmoette, was hij meteen onder de indruk. Het jongetje kan heel natuurlijk in ‘het nu’ blijven. Met goedkeuring van Benjamins ouders nam hij hem mee naar het bos, zodat hij zich daar thuis ging voelen voordat het filmen zou beginnen. Sébastien en Benjamin gingen elk weekeinde wandelen om samen onbekende plekken in het bos te ontdekken. Dit leverde hele mooie beelden op.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu