Line Revolution

Jaar: 2016

Regisseur: Alessandro d'Emilia

Duur: 14 minuten

Taal: Engels, Italiaans

Ondertiteling: Engels

Balanceren op een slappe band tussen twee rotspunten hoog in de bergen. Slackliners van over de hele wereld komen hiervoor elk jaar naar Monte Piana in de Dolomieten. Regisseur Alessandro d’Emilia begon de Highline Meeting in 2012. Met dit evenement op een locatie waar in de Eerste Wereldoorlog 18.000 soldaten zijn omgekomen, wil hij een boodschap van liefde en vrede afgeven.

Balanceren op een slappe band tussen twee rotspunten hoog in de bergen. Professionals en liefhebbers van over de hele wereld komen hiervoor elk jaar naar de Monte Piana in de Dolomieten. De regisseur van de film, Alessandro d’Emilia, begon de Highline Meeting in 2012 met zijn slackline-maatje Armin Holzer. De locatiekeuze is niet alleen op het unieke uitzicht gebaseerd. Het gebied is ook een openluchtmuseum ter nagedachtenis aan 18.000 soldaten die hier in de Eerste Wereldoorlog op de grens van Italië en Oostenrijk zijn omgekomen. ‘Nog maar 100 jaar geleden werden de winters gedomineerd door bommen, granaten en pijn. Ons idee was om Monte Piana te laten herleven in een sfeer van gedeelde liefde en vriendschap, met warme gevoelens gedurende de dag en vredige stilte in de nacht. Wij vinden het belangrijk een boodschap van vrede te geven omdat de grenzen in onze wereld nog steeds actueel en vol conflicten zijn.’
Alessandro d’Emilia is geboren in Rome maar verhuisde als kind naar Misurina in de Dolomieten. Hier genoot hij al snel van skiën, klimmen en highlinen/ slacklinen. Om zijn ervaringen te kunnen delen met vrienden raakte hij geïnteresseerd in film. Hij studeert nu aan Zelig school for documentary in Bolzano.

 

Highliners in actie zien? O.a. op donderdag 9 en vrijdag 10 februari zijn tussen de flats aan de Voorterstraat in Kerkrade een aantal highlines gespannen. Cor Vinke uit Zwolle en zijn vrienden die ook in de film voorkomen, geven een spannende demonstratie. Je mag ook zelf mee doen…

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu