Life is Climbing

Jaar: 2023

Regisseur: Sokichi Nakahara

Duur: 89'

Taal: Engels, Japans

Ondertiteling: Engels

4 november 2023 - 19:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE *  Koba was al een klimmer voor hij op 28-jarige leeftijd langzaam blind werd door een oogziekte. Vertwijfeld over het volledige verlies van zijn gezichtsvermogen ontmoette hij in 2003 in Colorado Naoya. Die begeleidde hem vanaf dat moment bij het rotsklimmen. Met Naoya’s navigatie begon Koba competitief te klimmen en werd hij zelfs viervoudig gouden medaillewinnaar op de wereldkampioenschappen paraklimmen.

In 2021 keren Koba en Naoya terug naar Colorado om hun oude pad opnieuw te bewandelen en om mensen te ontmoeten die hun leven hebben veranderd. Zo komen we Erik Weihenmayer tegen, de eerste blinde avonturier die de Mount Everest heeft veroverd. Twintig jaar later herinnert Koba zich hoe Erik hem inspireerde en aanmoedigde om zijn non-profitorganisatie Monkey Magic op te richten, die tot doel heeft het begrip van diversiteit in de samenleving te bevorderen door middel van paraclimbing.

Aan het einde van hun reis begeven Koba en Naoya zich naar Moab in Utah. Het is Naoya’s droom om met Koba naar de top van de spectaculaire rots Fisher Tower te klimmen. Onder leiding van Naoya, maar later vrijwel alleen, onderneemt Koba een adembenemende poging om de top te bereiken.

Regisseur Sokichi Nakahara

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu