Life in four elements

Jaar: 2017

Regisseur: Natalie Halla

Duur: 73'

Taal: Fins, Duits, Spaans, Engels

Ondertiteling: Engels

3 november 2018 - 19:00

‘Het gaat niet om leven, maar om dat wat het leven de moeite waard maakt.’ ‘Life in Four Elements’ is een visueel meeslepende documentairereis door Aarde, Lucht, Water en Vuur. De film volgt een ijsduiker, base-jumper, speleoloog en brandweerman en hun onvergetelijke verhalen van vriendschap, geboorte, dromen en verlies.

‘Life in Four Elements’ is een visueel meeslepende reis van vier bijzondere personen door de vier elementen. Een Finse duikster in ijskoud Water onder een dikke laag ijs, een Oostenrijkse base-jumper die zijn liefde voor Lucht overdenkt, een speleoloog die zijn ervaringen onder Aarde beschrijft en een Spaanse brandweerman die zijn fascinatie voor Vuur nog altijd niet kwijt is.

Deze documentaire won verschillende prijzen op internationale filmfestivals. ‘Het is een indrukwekkende visuele ervaring rond vier compleet verschillende, extreme omgevingen’, schreef de jury van het Bilbao Mendi Filmfestival. ‘De cinematografie toont niet alleen (…) de fysieke schoonheid van deze uitdagende locaties, maar ook de emoties – de passie en risico’s die elk van de personages tegemoet treedt.’ ‘Het is moeilijk om de vier elementen in ons dagelijks leven te ervaren. Maar deze film laat ze ons levendig voelen (…).’ ‘Uiteindelijk maakt de film ons ervan bewust dat mensen slechts een van de elementen op aarde zijn’, aldus de jury van het Gorniškego Filmfestival in Slovenië.

De Oostenrijkse filmmaker Natalie Halla volgde studies rechten en tolk-vertaler in Oostenrijk, Spanje en Israel en won een prijs met haar scriptie over mensenrechten. Sinds 2010 is ze onafhankelijk producer, schrijver en regisseur van verschillende documentaires, over mensenrechten of andere sociale thema’s.

Vertoning:
  • Summit Saturday 3 november, avondprogramma 19-23 uur, Royal Theater Heerlen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu