Le Sommet des Dieux

Jaar: 2021

Regisseur: Patrick Imbert

Duur: 96'

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

5 november 2022 - 19:00

Waren George Mallory en Andrew Irvine in 1924 de eersten die de top van Mount Everest haalden? Alleen het fototoestel waarmee zij zichzelf op het dak van de wereld fotografeerden, kan de waarheid onthullen. Zeventig jaar later herkent de jonge Japanse reporter Fukamachi het apparaat in de handen van Habu Jôji, een mysterieuze bergbeklimmer die in 1985 van de radar verdween.

Le Sommet des Dieux is gemaakt met een duidelijke invloed van de Japanse grootmeester Hayao Miyazaki. De film behandelt op indringende wijze het thema van de mens die zijn toevlucht zoekt in de natuur. Met de eenvoudige tekenstijl richt de adembenemende animatiefilm zich op de combinatie van grandioze landschappen en subtiele menselijke relaties.

Le Sommet des Dieux is gebaseerd op de succesvolle manga van Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura, en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De film won terecht een César voor beste animatiefilm.

 

★★★★☆ – VPRO – ”Deze meermaals bekroonde animatiefilm, geïnspireerd op eerder in mangastrip verwerkte ware gebeurtenissen, heeft oog voor sfeervolle details en is soms bloedstollend spannend. Over solisten en kameraadschap, zoeken en verdwijnen en het vinden van antwoorden die je niet zocht.”

★★★★☆ – VPRO – ”Le Sommet des Dieux is met veel liefde gemaakte animatiefilm over bergklimmers.”

Adviesleeftijd: vanaf 9 jaar.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu