La Quête d’inspiration

Jaar: 2012

Regisseur: Mattieu Le Lay

Duur: 52 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 
Deze bijzonder fraaie documentaire van de Franse filmmaker Mathieu Le Lay heeft verschillende internationale prijzen gewonnen. In documentaires kan Mathieu zijn karakters hun eigen rol laten spelen, en onderweg in de natuur levert deze werkwijze intieme portretten op. In ‘The Quest for Inspiration’ gaat het om een portret van Alexandre Deschaumes. Deze Franse landschapsfotograaf heeft zijn eigen universum ontwikkeld tijdens talloze solitaire wandeltochten door de herfstbossen. Alexandre probeert zijn emoties te verbeelden in dromerige en betoverende beelden van de wilde natuur. Tijdens de voorbereiding van een nieuwe expeditie naar Patagonië moet Alexandre de uitdagingen van de natuur trotseren voor zijn zoektocht naar het ultieme beeld.

Regisseur en filmmaker Mathieu Le Lay is afgestudeerd in natuurbehoud en volgde uit liefde voor de natuur en film een opleiding aan de IFFCAM, de Franse filmacademie die gespecialiseerd is in de natuur. Sinds 2008 regisseert hij films die verhalen over de sterke band tussen mens en wildernis. In zijn filmbeelden zoekt hij naar een eigen esthetiek en beeldende sfeer. De jury van het Slowaakse filmfestival in Poprad gaf hem voor deze documentaire een speciale prijs ‘voor het vereeuwigen van de onbenoembare schoonheid van de natuur’.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu