La Liste

Jaar: 2022

Regisseur: Eric Crosland

Duur: 72'

Taal: Engels, Frans

Ondertiteling: Engels

5 november 2022 - 15:30

Alles is al gedaan, dus hoe zou het zijn om daar naar beneden te skiën waar klimmers met hun stijgijzers en touwen omhoog klimmen? Zo is ooit het free skiing begonnen. Maar voor je je adrenalinebehoefte kunt bevredigen, moet je eerst naar boven. Jérémie Heitz en Sam Anthamatten, de Zwitserse hoofdrolspelers in La Liste, zijn dan ook excellente klimmers.

In deze film van de Canadese regisseur Eric Crosland werken de twee een lijst af met toppen tot ruim zesduizend meter op verschillende continenten (Alpen, Andes, Karakoram) en verleggen ze de grenzen binnen dit gevaarlijke discipline – niet vreemd dat Red Bull de film sponsorde. Hun verslaving levert even spectaculaire als hachelijke beelden op door het gebruik van drone en GoPro. Enerzijds kijken ze niet op een beenbreuk of sneeuwlawine meer of minder, anderzijds lassen ze ook tijd en ruimte in voor bezinning en reflectie. Sterkste punt van de film is wellicht dat je je als kijker afvraagt: wat vind ik hiervan en zou ik dit ook doen?

Deze film word in één blok vertoond samen met Between Walls, Slegàto (Untied) en Cracked.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu