K2 – Touching the Sky

Jaar: 2015

Regisseur: Eliza Kubarska

Duur: 72 minuten

Ondertiteling: Nederlands

Begrijp jij de aantrekkingskracht van de bergen? Wat is een beklimming jou waard? Afgewisseld met archiefbeelden en interviews met overlevenden gaat een groep reizigers naar het basiskamp van de K2. De plek waar hun vader of moeder ooit is vertrokken en nooit meer teruggekomen. Zou jij dat kunnen?

Hanna kent haar vader alleen van foto’s en boeken. Hij ging op expeditie naar de K2 voordat zij was geboren, en kwam nooit meer terug. Lukasz was 4 toen zijn moeder op deze beruchte berg om het leven kwam. Ook de moeder van Chris en Lindsay, de eerste Britse alpiniste op de top van de K2, kwam niet terug. De Poolse alpiniste en filmmaker Eliza Kubarska wil graag moeder worden en vraagt zich af of dat is te combineren met bergbeklimmen. Om deze vraag te onderzoeken, gaat zij 30 jaar na de ‘zwarte zomer’ van 1986 met vier kinderen van omgekomen alpinisten naar het basiskamp van de K2-expedities. De film is een intiem portret van tegenstrijdige emoties, omlijst met archiefmateriaal uit de jaren ’80, interviews met overlevenden en adembenemende beelden van het Karakorumgebergte.

Eliza is afgestudeerd aan de kunstacademie in Warschau in Polen en een ervaren bergbeklimmer. Haar liefde voor film en buitensport combineert ze door prijswinnende documentaires te maken op afgelegen locaties, zoals Groenland en Borneo. Haar documentaire over de K2 won diverse prijzen in Torello, Graz en Banff, en de Grand Prix van het Kendal Mountain Festival. De film dwingt je te blijven zoeken naar antwoord op onmogelijke vragen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu