Inussuk

Jaar: 2023

Regisseur: Marcin Tomaszewski

Duur: 15'

Taal: Inuktitut, Pools

Ondertiteling: Engels

5 november 2023 - 14:00

* NEDERLANDSE PREMIÈRE *  De Poolse filmmaker Marcin ‘Yeti’ Tomaszewski is een big wall klimmer. Big wall klimmen is een fysiek en mentaal veeleisende vorm van rotsklimmen, waarbij lange routes worden beklommen (officieel: minstens 6-10 touwlengtes en zeker 300-500 meter hoog), die een volledige dag of zelfs meerdere dagen in beslag nemen.

Inussuk is een film over een big wall winterbeklimming die de filmmaker samen met Paweł Hałdaś dit jaar ondernam aan de westkust van Groenland. In de film gaat het niet om de technische aspecten van het klimmen en het is ook geen verslag. In plaats daarvan beschrijft het de innerlijke levens van de personages, hun overpeinzingen tijdens de expeditie en in een voice over haalt een Inuit-vrouw herinneringen op aan haar vader.

De titel Inussuk verwijst naar een soort beeldhouwwerk van de Inuit. Ze stapelen de stenen zo dat het lijkt op een staande persoon. Inussuk heeft ook een praktisch nut – het dient als wegwijzer. Maar in mystieke betekenis kan Inussuk ook de weg door het leven wijzen, de weg terug naar huis.

Deze film wordt in één blok vertoond met Moving Mountains en The Iron Digger.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu