Into Twin Galaxies – A Greenland Epic

Jaar: 2016

Regisseur: Jochen Schmoll

Duur: 52'

Taal: Engels

9 november 2018 - 18:00

Drie door National Geographic verkozen ‘adventurers of the Year’ ondernemen een krankzinnig kajakavontuur. Voortgedreven op kite ski’s, wildwaterkajaks meeslepend, steken zij 1.000km over de Groenlandse Ijskap over om de meest Noordelijke rivier die er is af te peddelen. Deze film van Jochen Schmoll won al meer dan 20 prijzen op internationale festivals.

De Groenlandse ijskap oversteken op kite ski’s is fantastisch. Voor het eerst afdalen naar de rivier die wordt gevormd door het smelten van die ijskap is een bijzondere mijlpaal. Maar met een kajak over de ijskap trekken tot de bron van de smeltwaterrivier om hem in een kajak te volgen tot in de Arctische Oceaan is nog niet eerder vertoond! En dat is precies wat Erik Boomer, Sarah McNair Landry en Ben Stookesberry hebben gedaan. Met Sarah’s uitgebreide poolervaring steken ze de 1.000 km ijslandschap over. Daarna dalen ze af in een onbekend en gevaarlijk doolhof van gletsjerspleten om de bron van de ijsrivier te bereiken. De stroomversnellingen in deze rivier zijn zelfs op satellietbeelden te zien! De spectaculaire rivier is zelfs voor kajakexperts Ben en Erik een uitdaging. Zeker als hij grotendeels bevroren blijkt.

De Duitse filmmaker en (camera)regisseur Jochen Schmoll is een bekende naam in de (berg)sportfilm. Hij maakte documentaires, reclames en gesponsorde bijdragen voor onder andere Gore Tex en Red Bull. ‘Into Twin Galaxies’, de naam van het gebied waar de rivier ontspringt, heeft sinds zijn première al meer dan 20 prijzen gewonnen.

Vertoning:
  • Vrijdag 9 november 18.00 uur, Apollo Kino Aachen

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu