Into the Mountain

Jaar: 2015

Regisseur: Chuang Shiang-An

Duur: 29 minuten

Taal: Chinees

Ondertiteling: Engels

In deze korte film van de Taiwanese filmstudent Chuang Shiang-An worstelt A-Hui met de dood van zijn vrouw. Hij is vastbesloten een einde aan zijn leven te maken bij de berg waar zijn vrouw omkwam bij een busongeluk. Ontmoetingen met een schoolmeisje en inheemse jager zetten hem echter aan het denken.

A-Hui heeft besloten zelfmoord te plegen nadat hij zijn vrouw is verloren bij een ongeluk. Hij is vastbesloten zijn belofte om haar mee te nemen naar een bergtop na te komen en neemt een aandenken aan haar mee op zijn beklimming. Onderweg komt hij het schoolmeisje Hsin tegen, die haar vader heeft gedreigd met zelfmoord. Ook ontmoet hij de inheems-Taiwanese jager Hao. A-Hui wilde voor altijd op de berg blijven, maar hij komt erachter dat Hao zijn vrouw als laatste in leven heeft gezien. Onderweg vindt hij een manier om afscheid te nemen van zijn vrouw.

De jonge filmmaker Chuang Shiang-An – hij studeert nog aan de filmacademie in Taipei – gebruikte de weelderig begroeide bergen van Taiwan als decor. De regiestudent ziet het leven als een bergbeklimming. ‘We zijn allemaal reizigers op weg naar onze laatste bestemming. Onderweg veranderen doel en betekenis continu, maar dat realiseren we ons pas bij de top. Maar misschien is het einde niet het einde en vertragen we slechts onze pas.’

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu