Into the Ice

Jaar: 2022

Regisseur: Lars Henrik Ostenfeld

Duur: 82'

Taal: Deens, Engels

Ondertiteling: Engels

3 november 2022 - 15:00

3 november 2022 - 20:15

‘Into the Ice’ is een ontdekkingsreis naar én binnenin de enorme ijsmassa op Groenland. Het doel is om achter het grote raadsel van onze toekomst te komen: hoeveel tijd hebben we nog? Filmmaker Lars Henrik Ostenfeld brengt met spectaculaire beelden een keiharde boodschap: we hebben geen tijd te verliezen!

Deze indringende film volgt drie toonaangevende glaciologen op expeditie: de rustige harde werker Dorthe Dahl-Jensen, de politiek-geëngageerde Jason Box en de avontuurlijke Alun Hubbard. Zij blijven cruciale data verzamelen over het smelten van de ijskap en het stijgen van de zeespiegel terwijl zij weten dat de benodigde actie uitblijft. Zij ontrafelen langzaam hoe de strijd verloopt tussen de verschillende vormen van water: ijs, sneeuw en regen.

Regisseur Lars Henrik Ostenfeld laat prachtige beelden zien van een plek die straks niet meer zo bestaat. Hij gaat mee het ijs op en het ijs in, in een adembenemende afdaling in een onverwacht diepe gletsjermolen.

De Deen filmde al diverse wetenschappelijke en natuurdocumentaires. ‘Into the Ice’ is zijn eerste feature film, vol wetenschap, natuur en avontuur. ‘Het ijs verbergt een belangrijk geheim over onze toekomst. Als het smelt heeft het enorme impact op het leven op Aarde. En alleen het ijs kan vertellen hoe en wanneer dit gebeurt.’

Lees ook de recensie van deze film en ons festival door Paul Rübsaam van InDeBioscoop.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu