Into the Canyon

Jaar: 2018

Regisseur: Pete McBride

Duur: 1 h 24'

Taal: Engels

31 oktober 2019 - 18:00

Uitgesleten door de Coloradorivier en geërodeerd door wind en regen neemt de Grand Canyon de meest betoverende vormen en kleuren aan. Zelden is het grillige natuurgebied zo mooi in beeld gebracht als door Pete McBride in de documentaire Into the canyon.

De Amerikaan trekt in vier seizoenen met een maat te voet door, langs en bovenop de slingerende kloof en komt erachter dat zo’n tocht bij gebrek aan paden en drinkwater levensgevaarlijk is. De missie wordt beloond met opnames van sprookjesachtige plekken waar waarschijnlijk nog nooit een mens is geweest. McBride wil de schoonheid van het natuurreservaat vastleggen en laten zien omdat – ook hier – het marktdenken snel oprukt. Uraniummijnen, helikoptertoerisme en plannen voor een kabelbaan en restaurants zijn zeer ernstige bedreigingen voor de natuur en de native Americans die er nog wonen, zoals de Navajo. Zij vechten als David tegen Goliath om een nieuw Disneyland te voorkomen. “Dit is waar het leven begint, dit is heilige grond. Die laat je achter zoals je hem vond”, zegt een van de stamoudsten. McBride, die ook voor National Geographic heeft gewerkt, laat ook de tegenpartij aan het woord. “Iedere gemiddelde persoon moet de canyon kunnen ervaren, ook als hij slecht ter been is”, is het motto van de kabelbaanondernemer.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu