In Gora

Jaar: 2017

Regisseur: Andy Collet

Duur: 44'

Taal: Engels

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

De moderne, duurzaam levende nomaden Val en Tim krijgen het voorstel om zes skiërs en snowboarders een maand lang mee te nemen op een reis door Europa op zoek naar sneeuw. Ze hoeven niet lang na te denken. Het wordt een uitwisseling met passie, cultuur, natuur en veel plezier.

Val en Tim en hun dochter Fenna nemen op een dag zes skiërs en snowboarders mee voor een reis door Europa. Ze hebben een oude Amerikaanse schoolbus omgebouwd naar camper, waarmee ze de sneeuw achterna reizen. De avontuurlijke roadtrip neemt de skiërs mee op reis met twee ongewone mensen. Onderweg in Oostenrijk, Slovenië, Bulgarije, Macedonië en Montenegro ontmoeten ze lokale inwoners en kunnen ze de sneeuw op de mooiste bergen verkennen. Gora in Cyrillisch schrift betekent ‘berg’ in Macedonië en ‘bos’ in Bulgaars. Het woord verwijst in zijn spirituele betekenis naar de kracht van de natuur en naar iedere natuurbeschermer. De skiërs ontmoeten tijdens hun reis met Val en Tim een andere manier van leven, dichterbij de natuur.

In Oostenrijk laat freerider Thomas Feurstein de beste ski-sites zien bij Montafon en Sankt Anton. In de Julische Alpen van Slovenië neemt Luka Podlogar de groep mee naar de mooiste plekken bij Vogel. In Bulgarije ontmoeten ze mensen van het WWF in het Nationale Park Pirin. In Macedonië leren ze enkele schoolkinderen te snowboarden. En op de Bogicevica in Montenegro skiën ze met de locals. Onderweg genieten ze niet alleen van de sneeuw maar gaan ze ook in gesprek over sociale en milieugerelateerde onderwerpen.

©Louis Garnier
©Louis Garnier
©Louis Garnier

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu