In Between

Jaar: 2015

Regisseur: Rolf Steinmann

Duur: 8 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: geen

Bekijk hier nu zelf deze film!

 

Sinds de prehistorie bewoont de muskusos het arctische gebied. Nu zit hij echter vast in de tijd. De ijskou is essentieel voor zijn overleven, en elke graad brengt zijn einde naderbij. Deze debuutfilm van cameraman Rolf Steinmann zet je aan het denken. Natuurlijk verval, versneld door menselijk handelen.

De schoonheid van de natuur in de arctische bergen staat tegenover de ijzingwekkende wetenschap van het naderende onheil dat de stijgende temperatuur gaat brengen. Aan de hand van een van de markantste bewoners van dit prachtige onherbergzame gebied, de muskusos, vertelt deze korte documentaire een vreselijk verhaal. Natuurlijk verval versneld door menselijk handelen.

De muskusos is een levend overblijfsel uit prehistorische tijd. Ooit trok hij samen met mammoets en sabeltandkatten over de noordelijke vlakten. Nu zit hij vast in de tijd. De ijskou is essentieel voor zijn overleven, en elke graad brengt zijn einde naderbij. ‘De echo van de onverschilligheid is hier oorverdovend.’

Regisseur Rolf Steinmann werkt normaal gesproken als freelance cameraman voor de BBC en onafhankelijke producenten van natuurfilms. Hij is gewend om moeilijke en uitgebreide opnamen te maken van schichtige wilde dieren. Hij vindt het belangrijk om de tijd te nemen om de dieren levensecht te filmen. Hij zweert bij gedegen vooronderzoek, goede apparatuur en veel geduld. Hij wordt blij van producties die draaien om wilde schoonheid, poëzie en de waarheid. In zijn eerste eigen productie is dat duidelijk te herkennen.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu