House of the Gods

Jaar: 2021

Regisseur: Matt Pycroft

Duur: 43'

Taal: Engels

Ondertiteling: nnb

5 november 2022 - 13:00

‘Zonder hen komen wij niet bij de wand, zonder ons komen zij niet op de top.’ De ondertitel vat het mooi samen. Een Britse expeditie gaat met hulp van enkele Akawaio, de inheemse bevolking van Guyana, naar Mount Roraima. Twee van hen gaan ook mee op de beklimming van de noordwand, The Prow.

De verhalen die Leo Houlding als jonge klimmer hoorde over spectaculaire beklimmingen in verre landen lieten hem niet los. Zoals de expeditie van Hamish Macinnes, Joe Brown en Don Whillans naar Mount Roraima in 1973 (de documentaire is nog op Youtube te vinden). Hoe mooi zou het zijn om deze uitdaging 50 jaar later nog eens te doen?

Voor de Akawaio is Mount Roraima het Huis van de Goden of de Moeder van alle Wateren. De tafelberg steekt 600m omhoog uit het regenwoud als de boeg van een schip. Omgeven door wolken, niet aflatende regen, steile jungle en overal modder baant het expeditieteam zich een weg door het regenwoud. Lukt het ze om met de inheemse gidsen en debutante Anna Taylor deze klim te maken?

Troy Henry en Edward Jameson kregen een medaille van de Guyanese overheid voor hun klimprestatie. De documentaire zelf won recent de prijs voor Beste Bergsportfilm 2022 op het Vancouver International Mountain Film Festival.

Deze film wordt in één blok getoond samen met Between Summits en Elisabeth. Tegelijk is er buiten voor de kinderen een apart programma met oa. de film Heidi.

DMFF nieuws

DMFF organiseert het hele jaar door diverse events en meetings. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan voor de nieuwsbrief en mis niets!

Meer DMFF? Volg ons!

Blijf op de hoogte via onze social media kanalen

© DMFF | +31 6 54 78 56 42 | festival@dmff.eu